DS 7 Crossback: Τόλμη και γοητεία!

Η DS, ως η πολυτελής μάρκα του γαλλικού ομίλου PSA, φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά της premium κατηγορίας αυτοκινήτων και σε αυτό το πλαίσιο κινείται το εντυπωσιακό DS 7 Crossback. Με μήκος 4,57, πλάτος 1,89 και ύψος 1,62 μέτρα το αμάξωμα του νέου DS διαθέτει ένα ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα στο δρόμο. Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο κάνει αμέσως διακριτή την επιβλητική του παρουσία, αποτελώντας άξιο μέλος της ξεχωριστής οικογένειας DS. Η κομψότητα της αισθητικής του είναι και το μοναδικό στοιχείο που το συνδέει με το παρελθόν, καθώς το νέο DS 7 Crossback φέρνει κυριολεκτικά το μέλλον στο παρόν.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών, η μία ως πίνακας οργάνων, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και αποτελεί την «καρδιά» των συστημάτων πλοήγησης, αναψυχής και συνδεσιμότητας. Το DS 7 Crossback διαθέτει εξαιρετικά προηγμένα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, μαζί με ένα σύνολο τεχνολογικών καινοτομιών, οι οποίες διατίθενται για πρώτη φορά σε μάρκα του γαλλικού ομίλου.

Σε ότι αφορά στις διαθέσιμες εκδόσεις, αυτές περιλαμβάνουν τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο diesel. Οι πρώτοι έχουν απόδοση 130, 180 και 225 ίππους, ενώ οι δεύτεροι 130 και 180 ίππους. Οι ισχυρότεροι κινητήρες διατίθενται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ οι βασικοί βενζίνης και diesel με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Να σημειωθεί ότι το νέο αυτόματο κιβώτιο EAT8 του ομίλου PSA, πραγματοποιεί την πρώτη παρουσία του στο DS 7 Crossback, ενώ ορισμένες ακόμη «πρωτιές» είναι και η παρουσία ενεργητικής ανάρτησης με δυνατότητα αυτορυθμιζόμενης λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο μέσω κάμερας και διαφόρων ακόμα αισθητήρων, σύστημα «νυχτερινής όρασης» μέσω κάμερας υπέρυθρης ακτινοβολίας και ενεργά φώτα LED.

Το premium SUV της DS είναι διαθέσιμο και με το νέο σύστημα υβριδικής πρόωσης με δυνατότητα φόρτισης, το οποίο έχει την ονομασία E-Tense. Αυτό βασίζεται σε έναν κινητήρα βενζίνης ισχύος 200 ίππων, καθώς και σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας εκ των οποίων θα δίνει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η συνολική ισχύς του συστήματος ανέρχεται στους 300 ίππους, ενώ ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, οι οποίες εξασφαλίζουν πλήρως ηλεκτρική λειτουργία για κάλυψη απόστασης έως 60 χιλιόμετρα, είναι 2,5 ή 4 ώρες σε ταχυφορτιστή ή οικιακή παροχή αντίστοιχα.

gazzetta
gazzetta reader insider insider