Volvo XC40: Αυθεντικό SUV με αστική καταγωγή!

Συμπαγές και γεμάτο προηγμένη τεχνολογία, το νέο Volvo XC40 αποτελεί το μικρότερο premium SUV της σουηδικής εταιρείας. Διαθέτει δυναμική και νεανική σχεδίαση, η οποία εξασφαλίζει ταυτόχρονα μοναδική λειτουργικότητα, ενώ με απόσταση 21 εκατοστών από το έδαφος αποδεικνύει έμπρακτα ότι πρόκειται περί ενός πραγματικού SUV. Την ίδια στιγμή, το XC40 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίστηκε στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), ενώ ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα μοντέλα της σειράς 60 και 90, όπως για παράδειγμα η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.

Ανάμεσα στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC40 ξεχωρίζουν τα συστήματα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation, τα οποία σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργούν ως «ηλεκτρονικός συνοδηγός» προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Volvo XC40 διατίθεται μεταξύ άλλων το Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, για πρώτη φορά στην κατηγορία, καθώς και το IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert, για πρώτη φορά με αυτόματο φρενάρισμα.

 

Σχεδιαστικά, κυριαρχεί το διαχρονικό σκανδιναβικό design, ενώ την παράσταση κλέβουν τα ξεχωριστά χρώματα με τη μεγάλη γκάμα συνδυασμών, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος για την οροφή, στοιχεία τα οποία δίνουν στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου την ευκαιρία να εκφράσουν το προσωπικό τους ύφος. Στο εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών προσφέρονται πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, ενώ το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με τη μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής 9 ιντσών, δίνει πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών με διαισθητικό τρόπο, σε συνεργασία με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. 
 

Η βασική έκδοση του μοντέλου εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης Τ3 των 1.500 κ.εκ. απόδοσης 156 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ακολουθούν αυτή με τον δίλιτρο κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων, ενώ στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνεται η τετρακίνηση (AWD), καθώς και το αυτόματο κιβώτιο Geartronic, 8 σχέσεων. Στην κορυφή της γκάμας του XC40 τοποθετούνται οι εκδόσεις με τους κινητήρες diesel D4 και βενζίνης Τ5, απόδοσης 190 και 247 ίππων αντίστοιχα, οι οποίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τετρακίνηση (AWD) και αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, στις εκδόσεις εξοπλισμού Momentum και R-Design.

gazzetta
gazzetta reader insider insider