Bank of America: Πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές – Τα χρήσιμα tips

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bank of America: Πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές – Τα χρήσιμα tips
Πώς μπορούν οι επενδυτές να βελτιώσουν τις αποδόσεις των επενδύσεών τους. Τα τρία χρήσιμα βήματα.

«Η αξία δεν υπάρχει πια», υποστηρίζουν σε νέα έκθεσή τους οι αναλυτές της Bank of America, παρακολουθώντας την πορεία των διεθνών αγορών.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «η αξία έχει πεθάνει», εξηγώντας πως από πλευράς αποδόσεων οι μετοχές αξίας (value stocks) βιώνουν τη χειρότερή τους δεκαετία συγκριτικά με τις αποδόσεις των μετοχών ανάπτυξης (growth stocks).

Τα τελευταία δέκα χρόνια αποδείχθηκαν, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ακόμη χειρότερα κι από… μια φούσκα για τις μετοχές αξίας. Γιατί; Γιατί ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων – σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ζημιά που δέχθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η παγκόσμια οικονομία – δεν ευνοούν την ανάκαμψη των μετοχών αξίας.

Στον αντίποδα, οι μετοχές ανάπτυξης – κυρίως σε ό,τι αφορά τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς – αποδεικνύονται ευνοημένες σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και συνεχιζόμενων αποπληθωριστικών πιέσεων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Bank of America, υπάρχουν τρία σημαντικά βήματα, μέσω των οποίων οι επενδυτές να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μετοχές αξίας που φέρουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Τα τρία tips

1. Να επικεντρώνεστε στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης

Οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς, όπως έχει προκύψει από πολλές έρευνες, η μικρή κεφαλαιοποίηση τείνει να υπεραποδίδει έως και 5,5% έναντι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, σύμφωνα με τη Bank of America, η πορεία των αγορών από το 1926 κι έπειτα.

2. Να αναζητάτε την ποιότητα.

Για να αποφευχθούν επενδύσεις σε μετοχές – παγίδες και βιομηχανίες που έχουν… μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είναι αναγκαία η αναζήτηση μετοχών υψηλής ποιότητας.

3. Να παρακολουθείτε πάντα την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.

Προκειμένου να αποφευχθούν λαθεμένες επιλογές που… μπορεί να κοστίσουν ακριβά, οι επενδυτές θα πρέπει πάντοτε να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider