«Μαύρη» Τρίτη για τις διεθνείς αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαύρη» Τρίτη για τις διεθνείς αγορές
Στη δίνη της διεθνούς αβεβαιότητας τα χρηματιστήρια. Πάνω από 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones στη Wall Street. Βουτιά 10% για τον Nasdaq σε τρεις ημέρες. Απώλειες άνω του 1% κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση 2,15% για το ελληνικό χρηματιστήριο. Βουτιά για το πετρέλαιο.

Σε… βαθύ κόκκινο κινήθηκαν την Τρίτη τα κυριότερα χρηματιστήρια του πλανήτη, υπό το ασφυκτικό βάρος ενός νέου γύρου πιέσεων στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι μετά το βίαιο sell-off της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ήταν και το χειρότερο σε διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχθηκε η Wall Street, ενώ με μεγάλες απώλειες έκλεισαν νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε βουτιά επιδόθηκε και το πετρέλαιο, ανήμπορο να αντιδράσει μπροστά στο νέο κύμα της διεθνούς αβεβαιότητας.

Πάνω από 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones στη Wall Street

Με τους χειρότερους οιωνούς υποδέχθηκε τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall Street. Μετά την αργία της Δευτέρας, η αμερικανική αγορά έκλεισε σήμερα, Τρίτη, με ισχυρές απώλειες, καθώς ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε βουτιά άνω του 4%, ενώ 632 μονάδες έχασε μέσα σε μια μέρα ο βιομηχανικός δείκτης, Dow Jones.

«Οι υψηλές αποτιμήσεις στον κλάδο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δέχονται πιέσεις που ξεπερνούν τα φυσιολογικά επίπεδα. Δεν αποκλείεται μετά από μια περίοδο αυξημένης αισιοδοξίας στη Wall Street, τώρα να περνάμε σε μια φάση διόρθωσης. Είναι πολύ πιθανό», σχολιάζει, αποτιμώντας τις κινήσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ο Bruce Bittles, στρατηγικός αναλυτής της Baird.

Ειδικότερα, την Τρίτη, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,25% (χάνοντας σε μια μέρα 632 μονάδες) για να κλείσει στις 27.500 μονάδες. Πτώση 2,78% κατέγραψε ο S&P 500 στις 3.331 μονάδες, ενώ βουτιά 4,11% κατέγραψε ο Nasdaq για να τερματίσει στις 10.847 μονάδες. Μέσα σε μόλις τρεις συνεδριάσεις ο Nasdaq έχει καταγράψει απώλειες 10%.

Απώλειες σε Ευρώπη και Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά έκλεισαν και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να τερματίζει με απώλειες 1,15%.

Πτώση 1,01% κατέγραψε το γερμανικό χρηματιστήριο, ενώ κατά 1,59% υποχώρησε το χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχθηκε και το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, με την εγχώρια αγορά να χάνει πάνω από 2%, καθώς η αβεβαιότητα που έχει κατακλύσει τις διεθνείς αγορές δεν μπόρεσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη Λεωφόρο Αθηνών.

Η αγορά έχασε τις 630 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 627,56 μονάδες, σημειώνοντας ισχυρή πτώση 2,15%.

«Βουτιά» 7% καταγράφει το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τους σε διάστημα άνω των δύο μηνών την Τρίτη, καθώς πιέζονται από τα αρνητικά σενάρια σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης.

Την Τρίτη το απόγευμα (17.11 ώρα Ελλάδος) το αργό κατέγραφε πτώση κατά 7,79% στα 36,76 δολάρια και το μπρεντ κατά 5,14% στα 39,85 δολάρια.

Τα στοιχεία για τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ και την Κίνα ανησυχούν τους επενδυτές καθώς η ζήτηση παραμένει αναιμική ενώ ο ΟΠΕΚ + ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider