Goldman Sachs: Πουλήστε δολάριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Πουλήστε δολάριο
«Η αβεβαιότητα είναι υψηλή και οι κίνδυνοι για πιθανή αδυναμία του δολαρίου αυξάνονται», προειδοποιεί η Goldman Sachs.

Ισχυρή σύσταση στους επενδυτές να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις δολαρίων απευθύνει η Goldman Sachs, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που επιδρούν στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, οι πωλήσεις δολαρίων θεωρούνται, στην τρέχουσα συγκυρία, ως η πλέον ενδεδειγμένη επενδυτική επιλογή, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ, ταυτόχρονα, σημειώνεται πρόοδος στην κατεύθυνση εξεύρεσης εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Δύο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά σημαντικά γεγονότα, αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς καταλύτες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες προσεχώς. Το πρώτο αφορά στην ολοένα και πιο πιθανή νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές και το δεύτερο αφορά στο εμβόλιο για τον κορονοϊό», σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

«Η αβεβαιότητα είναι υψηλή και οι κίνδυνοι για πιθανή αδυναμία του δολαρίου αυξάνονται», προειδοποιεί η Goldman Sachs.

Στο 60% οι πιθανότητες για νίκη του Τζο Μπάιντεν

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικανικής τράπεζας, οι πιθανότητες για μια επικράτηση του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ξεπερνούν πλέον το 60%.

«Εκτιμούμε πως μια επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στην εκλογική διαδικασία, σε συνδυασμό με μια θετική εξέλιξη ως προς το χρονοδιάγραμμα εξεύρεσης του εμβολίου για τον κορονοϊό θα οδηγήσουν τον δείκτη δολαρίου πίσω στα χαμηλά του 2018», εξηγεί η Goldman Sachs.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο δείκτης δολαρίου – που μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι άλλων ισχυρών νομισμάτων – μετρά απώλειες περί το 5% στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Goldman Sachs προτρέπει τους επενδυτές να «σορτάρουν» το δολάριο.

Παράλληλα, κρίνει θετικό το γεγονός ότι έχει σημειωθεί μεγάλη – και διαρκής – πρόοδος, σε ό,τι αφορά τις δοκιμές των εταιρειών Moderna και Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider