Το πολιτικό εμπόδιο των Βρυξελλών «βαραίνει» τη στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πολιτικό εμπόδιο των Βρυξελλών «βαραίνει» τη στερλίνα
Το βρετανικό νόμισμα συνεχίζει να κινείται ανοδικά, δίδοντας συνέχεια στις αξιοσημείωτες επιδόσεις της Τετάρτης.

«Το βρετανικό νόμισμα μπορεί να πήρε μια ανάσα μετά τη ‘νίκη’ της Τερέζα Μέι – όπου επέζησε της πρότασης μομφής την Τετάρτη – ωστόσο η μοίρα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανότητα της Βρετανίδας πρωθυπουργού να κερδίσει παραχωρήσεις από τους Ευρωπαίους για το Brexit, κατά την παρουσία της στη Σύνοδο των Βρυξελλών», γράφει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Σήμερα Πέμπτη, το βρετανικό νόμισμα συνεχίζει να κινείται ανοδικά, δίδοντας συνέχεια στις αξιοσημείωτες επιδόσεις της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται εδώ ότι χθες, η στερλίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη, σε ημερήσια βάση, άνοδο, σε διάστημα έξι εβδομάδων.

«Τώρα που η Μέι μοιάζει ασφαλής από τις προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας της, τουλάχιστον για ένα χρόνο, οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους ξανά στη συμφωνία για το Brexit», σημειώνει το Bloomberg.

«Η άνοδος της στερλίνας θα έχει διάρκεια μόνο εάν αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit ή διασφαλιστεί ακόμη και πως το Brexit θα ακυρωθεί», επισημαίνει ο Roberto Cobo Garcia, στρατηγικός αναλυτής της BBVA.

Σήμερα Πέμπτη, η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,2% στα 1,2656 δολάρια, μετά το ράλι άνω του 1% που σημείωσε χθες. Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει επίσης κέρδη 0,2% και έναντι του ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider