Θετικά πρόσημα στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στον MSCI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στον MSCI
Η διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας – Ευρωζώνης για τον προϋπολογισμό του 2019 επιδρά ελάχιστα στην επενδυτική ψυχολογία.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις της MSCI για τις ελληνικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις διαμορφώνεται στις 638,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,46%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 21 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Η διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας – Ευρωζώνης για τον προϋπολογισμό του 2019 επιδρά ελάχιστα στην επενδυτική ψυχολογία, με τις ανησυχίες για τη σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών να συνεχίζουν να επιδρούν στα ελληνικά ομόλογα.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,4% ,ενώ η απόδοση του πενταετούς τίτλου είναι στο 3,46%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,87%), της Eurobank (+1,79%), της Coca Cola HBC (+1,18%) και της Εθνικής (+0,91%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΙΑΣΩ +5,72% και Ιατρικό +4,95%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον -2,92% και Aegean Arlines -1,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider