Χρηματιστήριο: Το επταετές ομόλογο στήριξε την άνοδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Το επταετές ομόλογο στήριξε την άνοδο
Η ολική επαναφορά στους τραπεζικούς τίτλους στήριξε το κλίμα, παρά τις πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 855,91 μονάδες, με άνοδο 0,54%.

Η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και οι θετικές αναφορές των Θεσμών στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης έδωσαν στηρίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, οδηγώντας το σε θετικό πρόσημο.

Η αγορά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν νευρική με τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι, εν μέσω πιέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ. Ωστόσο, η ολική επαναφορά στους τραπεζικούς τίτλους στήριξε το κλίμα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 855,91 μονάδες με άνοδο 0,54%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικές ήταν 71, πτωτικές 48 μετοχές και 31 αμετάβλητες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κινήθηκαν πτωτικά μετά την επιτυχημένη έκδοση του επταετούς ομολόγου. Η Ελλάδα πέτυχε και τους τρεις στόχους που είχε θέσει για τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομόλογου, ήτοι προσέλκυσε ποιοτικούς επενδυτές, κράτησε το κόστος δανεισμού κάτω από το 2% και άντλησε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 10.30 και μέσα σε 5 ώρες υπερκαλύφθηκε κατά έξι φορές. Το Δημόσιο ζητούσε 2 δισ. ευρώ και τελικά του προσφέρθηκαν πάνω από 12,50 δισ. ευρώ. Μάλιστα η ποιότητα των επενδυτών που συμμετείχαν στην έκδοση ήταν εξαιρετικά υψηλή. Το επιτόκιο του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,9%, χαμηλότερα από το ενδεικτικό επιτόκιο 2,1% που είχε δοθεί στους αναδόχους της έκδοσης.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων το δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 2,2% και το πενταετές απόδοση 1,21%.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,2440 ευρώ με άνοδο 3,51%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,6740 ευρώ με άνοδο 0,91%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,6080 ευρώ με άνοδο 0,50%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8115 ευρώ με άνοδο 0,43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider