Ράλι στο ταμπλό «βλέπουν» οι αναλυτές – Ποιες μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στο ταμπλό «βλέπουν» οι αναλυτές – Ποιες μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν
Στο επίκεντρο του ράλι ανακούφισης αναμένεται, επίσης, να βρεθούν οι τίτλοι της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και της Lamda, σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Έως και διψήφια ποσοστά ανόδου αναμένουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, μετά την ισχυρή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα απελευθερωθούν ισχυρές ανοδικές δυνάμεις, με τις τράπεζες να τίθενται επικεφαλής της ανόδου, καταγράφοντας ακόμη και διψήφια ποσοστά. «Καμία ανάλυση των τελευταίων ημερών δεν προέβλεπε την έκταση της ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο ισχυρής αυτοδυναμίας της ΝΔ και τις πρόωρες εκλογές», αναφέρει στο insider.gr αναλυτής μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας.

Στο επίκεντρο του ράλι ανακούφισης αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, να βρεθούν οι τίτλοι της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και της Lamda λόγω της κρίσιμης φάσης που διανύουν και της άμεσης συνάρτησής τους με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Η διάλυση της αβεβαιότητας σχετικά με τις εθνικές εκλογές, η σύντομη προεκλογική περίοδος, καθώς και οι ισχυρές -πλέον- πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να λειτουργήσουν ως «καύσιμο» για τις μετοχές και τα ομόλογα που παραμένουν εγκλωβισμένα σε στενά εύρη διακύμανσης τους τελευταίους μήνες.

«Ο Τσίπρας υπήρξε έως σήμερα ο απόλυτος πολιτικός επιζήσας, μετά από μια τέτοια ήττα, όμως, θα δυσκολευτεί να παραμείνει στο παιχνίδι», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Εκτιμά δε ότι οι κάλπες θα αναβάλλουν προσωρινά τυχόν προστριβές με τους δανειστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider