Χρηματιστήριο: Πιέστηκε από το διεθνές κλίμα, αλλά κράτησε τις 690 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Πιέστηκε από το διεθνές κλίμα, αλλά κράτησε τις 690 μονάδες
Η επιδείνωση της εικόνας στην αγορά ομολόγων, η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης των 970 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο, αλλά και οι ανησυχίες που πυροδότησε η επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης από την ΕΚΤ, επέδρασαν στην ψυχολογία των επενδυτών.

Με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών εναρμονίστηκε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κρατάει πάντως τις 690 μονάδες και τις τραπεζικές μετοχές να δείχνουν στο τέλος της συνεδρίασης αντοχές στις πιέσεις.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 696,56 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,12%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 40,23 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 48 σημείωσαν πτώση,29 άνοδο και 41 ήταν αμετάβλητες.

Η επιδείνωση της εικόνας στην αγορά ομολόγων, η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης των 970 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο, αλλά και οι ανησυχίες που πυροδότησε η επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επέδρασαν στην ψυχολογία των επενδυτών.

Αν και οι πιέσεις για την κατοχύρωση βραχυπροθέσμων κερδών εστίασαν στις τράπεζες, ωστόσο στην τελευταία ώρα των συναλλαγών εμφανίστηκαν αγοραστές που απορρόφησαν τις πιέσεις.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,20 ευρώ με απώλειες 5,06%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,5480 ευρώ με απώλειες 3,85%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,38 ευρώ με απώλειες 3,36%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,6205 ευρώ με απώλειες 2,74%.

Από τη σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισε η μετοχή της ΔΕΗ που έκλεισε στα 1,5380 ευρώ με άνοδο 3,92%, καθώς προχωρεί με διαδικασίες - εξπρές η διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Λιγνιτική Μελίτης και της Λιγνιτική Μεγαλόπολης.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως για όσο διάστημα το Χρηματιστήριο διατηρεί τα επίπεδα των 690 μονάδων από τα οποία διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών, η τάση παραμένει ανοδική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider