Με πτώση έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων σε μετοχές που είχαν υπεραποδώσει τις προηγούμενες ημέρες.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη ρύθμιση που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη και στο κατά πόσον θα είναι ευνοϊκή για τις τράπεζες.

Η πιο κρίσιμη παράμετρος του σχεδίου που επεξεργάζονται κυβέρνηση και τράπεζες για το νέο καθεστώς που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, είναι αυτή που αφορά στην επιδότηση από το Δημόσιο μέρους της δόσης του στεγαστικού δανείου που δεν μπορούν να καλύψουν οι δανειολήπτες.

Μοιρασμένοι ως προς την άνοδο και την πτώση ήταν οι τραπεζικοί τίτλοι. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,02 ευρώ με άνοδο 2,41%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,5450 ευρώ με άνοδο 0,93%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,71 ευρώ με απώλειες 1,39%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,08 ευρώ με απώλειες 2,17%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 654,03 μονάδες με απώλειες 0,31%. Ο Τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 36 με πτώση και 11 ήταν αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκφράζουν προβληματισμό για τη συνεχιζόμενη συσσώρευση κάτω από τις 660 μονάδες και υπογραμμίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των συναλλαγών για να ξεκαθαρίσει η τάση.

Τέλος, στην αγορά ομολόγων καταγράφηκαν σταθεροποιητικές τάσεις με το ομόλογο λήξης 2028 να σημειώνει απόδοση 3,9%.