Σε ρυθμούς EuroWorking Group κινείται το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμούς EuroWorking Group κινείται το Χρηματιστήριο
Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα έχουν αναρριχηθεί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τις ανησυχίες για την κόντρα Ρώμης – Βρυξελλών να επηρεάζουν και τα ελληνικά χρεόγραφα.

Σταθεροποιητικά κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο σημαντική άνοδος καταγράφεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 633,90 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,10%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,52 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 10 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Η αρνητική επίπτωση που είχε η αναθεώρηση του δείκτη MSCI Standard Greece από τη Morgan Stanley, με την αφαίρεση από το δείκτη των τίτλων της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον MSCI Small Cap φαίνεται πως υποχωρεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα έχουν αναρριχηθεί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τις ανησυχίες για την κόντρα Ρώμης – Βρυξελλών να επηρεάζουν και τα ελληνικά χρεόγραφα.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,55%, ήτοι κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Οκτωβρίου. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,53%, κινούμενο και αυτό στα υψηλά πέντε εβδομάδων.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-1,91%), της ΕΥΔΑΠ (-1,16%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,06%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Περσεύς +6,19% και ΣΕΛΟΝΤΑ +4,84%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντεάλ -9,58% και Κυριακούλης -3,13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider