Πετρέλαιο: Η άνοδος της τιμής πλήττει την ζήτηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η άνοδος της τιμής πλήττει την ζήτηση
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη με αποτέλεσμα να επανέρχεται ο φόβος στην αγορά ότι το ακριβό πετρέλαιο θα πλήξει τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 0,6% στα 76,38 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν άνοδο 0,2% στα 66,34 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν αρκετά ώστε να αρχίσουν να πλήττουν τη ζήτηση για το καύσιμο», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol, στο περιθώριο μιας βιομηχανικής εκδήλωσης στη Σιγκαπούρη.

Ο Birol αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ινδονησίας, λέγοντας ότι: «Τα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών πολλών χωρών έχουν επηρεαστεί από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου».

Η αρνητική επίδραση έχει επιδεινωθεί και από τη διακύμανση των τοπικών νομισμάτων, μια εξέλιξη που μπορεί επίσης να μεσολαβήσει τουλάχιστον μερικώς στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και στην επίδρασή τους στα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider