Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν όψει των αμερικανικών εκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν όψει των αμερικανικών εκλογών
Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο το πρωί της Τρίτης παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο το πρωί της Τρίτης παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε όλο τον κόσμο και την πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο Jeffrey Halley, αναλυτής στην OANDA σημειώνει ότι αν και η τεχνική εικόνα υποδηλώνει περαιτέρω κέρδη, «η εικόνα προσφοράς / ζήτησης διηγείται μια διαφορετική ιστορία, ιδιαίτερα με την Ευρώπη.»

«Η ζήτηση σημείωσε μεγάλη πτώση καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν νέα lockdown», ανέφερε η ANZ Research σε σχετικό σημείωμα.

Σε επίπεδο παραγωγής, τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα. Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας πραγματοποίησε συνομιλίες με εγχώριες εταιρείες πετρελαίου για να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής αργού που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Ο ΟΠΕΚ +μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο ενώ δεν είναι βέβαιο ότι η παραγωγή θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 2 εκατομμύρια τον Ιανουάριο όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία τάσσονται υπέρ της καθυστέρησης της αύξησης της παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικές των διαθέσεων του ΟΠΕΚ + θα είναι οι δηλώσεις που θα γίνουν μετά από τις 30 Νοεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει ο Οργανισμός.

Την Τρίτη το πρωί (10.44 ώρα Ελλάδος) , το αργό διαπραγματεύεται στα 37,96 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 3,12% και το μπρεντ στα 40,05 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 2,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider