Αναλυτές: Μέχρι τον Απρίλιο θα πέφτει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές: Μέχρι τον Απρίλιο θα πέφτει το πετρέλαιο
Ανησυχία στην αγορά λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Ακόμη και αν ο ΟΠΕΚ μειώσει την παραγωγή κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως, οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανώτερο αναλυτή της S&P Global Platts.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποθέματα αυξάνονται λόγω της μειωμένης ζήτησης πετρελαίου ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο αναλυτής, Kang Wu της Capital Connection της CNBC την Πέμπτη.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποστεί πίεση λόγω του ιού που έχει παγιδεύσει τις κινεζικές επιχειρήσεις για εβδομάδες ενώ έχει οδηγήσει σε αναγκαστικές ακυρώσεις πτήσεων ανά τον κόσμο.

Επεκτείνεται ο αντίκτυπος του κοροναϊού

Δεδομένου ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της επιδημίας επεκτείνεται, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου μείωσε τις παγκόσμιες προοπτικές ζήτησης πετρελαίου. Για την Κίνα, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της ζήτησης κατά 0,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η κοινή τεχνική επιτροπή του ΟΠΕΚ συναντήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, συνέστησε μείωση κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτό είναι που αναμένει και η S&P Global Platts κατά τη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 5 και 6 Μαρτίου, δήλωσε ο Wu.

«Η Σαουδική Αραβία που είναι ο βασικός παίκτης, είναι ήδη υπερβολικά συμπαγής», σημειώνει. «Έτσι, τα 600.000 βαρέλια ημερησίως θα προστεθούν σε αυτόν τον περιορισμό στην προσφορά. Θα προσφέρουν κάποια στήριξη στην αγορά», αναφέρει.

Ωστόσο, η σημερινή συσσώρευση αποθεμάτων ίσως χρειαστεί να απορροφηθεί τον Απρίλιο, είπε. «Όσον αφορά τις τιμές, η αγορά θα μπορούσε να είναι αδύναμη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προτού αρχίσει να βελτιώνεται το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider