Σε υψηλό τριμήνου το πετρέλαιο λόγω συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό τριμήνου το πετρέλαιο λόγω συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας
Την Δευτέρα το απόγευμα το αργό διαπραγματεύεται στα 60,22 δολάρια και το μπρεντ στα 65,55 δολάρια.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα λαμβάνοντας ώθηση από την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι είχε συναφθεί μια αρχική εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι η σαφήνεια γύρω από το τι ακριβώς συνεπάγεται η συμφωνί», ανέφεραν οι αναλυτές της ING Economics. «Όσο περιμένουμε αυτή τη λεπτομέρεια, τόσο πιο πιθανό είναι να αναρωτιόμαστε πόσο καλή είναι η συμφωνία», προσθέτουν.

Η συμφωνία της Παρασκευής απέτρεψε επιπλέον δασμούς για τα κινεζικά προϊόντα συνολικού ύψους 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολόγιζαν να επιβάλουν το Σαββατοκύριακο.

Ο εκπρόσωπος του εμπορίου στις ΗΠΑ, Robert Lighthizer, δήλωσε την Κυριακή ότι η συμφωνία θα διπλασιάσει σχεδόν τις εξαγωγές των ΗΠΑ προς την Κίνα τα επόμενα δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε παρά την ανάγκη μετάφρασης και αναθεώρησης του κειμένου.

Η Κίνα από την πλευρά της δήλωσε την Κυριακή ότι είχε αναστείλει πρόσθετους δασμούς για ορισμένα προϊόντα των ΗΠΑ που προορίζονταν να εφαρμοστούν στις 15 Δεκεμβρίου.

Την Δευτέρα το απόγευμα (16.09 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 60,22 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,25% και το μπρεντ στα 65,55 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider