Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο παρά τις προβλέψεις του ΙΕΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο παρά τις προβλέψεις του ΙΕΑ
Άνοδο άνω του 1,25% καταγράφει το πετρέλαιο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Παρασκευή ενώ συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αναφορικά με την κατάρριψη του drone.

O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και το Πεντάγωνο είχαν ανακοινώσει ότι το πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Boxer κατέρριψε ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο στενό του Ορμούζ. Ωστόσο, η Τεχεράνη διαψεύδει το γεγονός σημειώνοντας ότι δεν «έχασε κανένα drone». Οι τεταμένες σχέσεις των ΗΠΑ και με άλλες χώρες όπως η Κίνα αλλά και η εμπορική διένεξη με τη Βενεζουέλα συντηρούν το κλίμα ανησυχίας ενώ το ράλι των τιμών δεν φαίνεται να έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (12.26 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 1,25% στα 59,99 δολάρια και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 62,89 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 1,55%.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δεν αναμένει οι τιμές πετρελαίου να αυξηθούν σημαντικά διότι η ζήτηση επιβραδύνεται και υπάρχει κορεσμός στις παγκόσμιες αγορές αργού, δήλωσε την Παρασκευή ο εκτελεστικός της διευθυντής.

«Οι τιμές καθορίζονται από τις αγορές … Εάν δούμε σήμερα την αγορά, βλέπουμε ότι η ζήτηση επιβραδύνεται σημαντικά», δήλωσε ο Φατίχ Μπιρόλ, σε ενεργειακό συνέδριο στο Νέο Δελχί.

Ο IEA αναθεωρεί πτωτικά την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2019 στο 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα και ίσως προχωρήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση εάν η παγκόσμια οικονομία και ειδικά η Κίνα επιδείξουν περαιτέρω αδυναμία, δήλωσε χθες στο Reuters ο Μπιρόλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.