Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ συγκρατεί την παραγωγή και οι τιμές «ανεβαίνουν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ συγκρατεί την παραγωγή και οι τιμές «ανεβαίνουν»
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Δευτέρα.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα ύστερα από την ανακοίνωση της πρόθεσης των χωρών του ΟΠΕΚ + (Σαουδική Αραβία, Ρωσία κλπ) να διατηρήσουν τις περικοπές στην παραγωγή.

Στις 12.14 το μεσημέρι το αργό διαπραγματεύεται στα 54,11 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,22% και το brent στα 63,34 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,08%.

Ο μαύρος χρυσός έλαβε ώθηση και από την ανακούφιση που επέφερε στις αγορές η αποτροπή ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Μεξικού, κάτι που θα έπληττε σημαντικά την παγκόσμια οικονομία.

Διεθνείς αναλυτές ανέφεραν ότι οι τιμές του αργού αυξάνονται λόγω των δηλώσεων του της ηγέτιδας δύναμης του ΟΠΕΚ, της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ανέφεραν ότι το καρτέλ ήταν κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για εκτεταμένες περικοπές της προσφοράς.

«Η επέκταση στις περικοπές της παραγωγής, η οποία φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή, λειτουργεί υποστηρικτικά στις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Stephen Innes από την Vanguard Markets. Παράλληλα, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν έκτροπα κατά τη σύσκεψη των G-20 το Σαββατοκύριακο θέτει σε ανοδική τροχιά τα assets υψηλού κινδύνου και το πετρέλαιο θα μπορούσε να διαπραγματεύεται με ευνοϊκούς όρους.

Σημειώνεται, ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και ορισμένα μη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστής συλλογικά ως ΟΠΕΚ +, έχουν παρακρατήσει τις προμήθειες από την αρχή του έτους για να υποστηρίξουν τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider