Η διένεξη ΗΠΑ-Κίνας αποσυντονίζει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η διένεξη ΗΠΑ-Κίνας αποσυντονίζει το πετρέλαιο
Οι νέοι δασμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.

Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο την Πέμπτη εν μέσω των ανησυχιών για κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας.
«Οι ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας επιβαρύνουν τις αγορές», ανέφερε σε σημείωμα ο Al Stanton, αναλυτής της RBC.

Οι αυξημένες εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη επισκιάζουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και συνεπώς της ζήτησης πετρελαίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία» στις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον και θα αντιμετώπιζε νέες κυρώσεις αν δε κατέληγαν σε μια συμφωνία.

Οι νέοι δασμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

«Η αγορά πετρελαίου δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί, καθώς εξασθενεί η ελπίδα για μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας», ανέφερε η ING σε σημείωμα. Από την άλλη, η στήριξη δεν παύει να υπάρχει καθώς οι περικοπές στην προσφορά εκ μέρους των μελών του ΟΠΕΚ + συγκρατούν τις τιμές.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (1.55 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 62,09 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,05% και το μπρεντ στα 70,44 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider