Πετρέλαιο: Η στάση της Ρωσίας πιέζει τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η στάση της Ρωσίας πιέζει τις τιμές
Αύξηση της παραγωγής φέρεται να επιδιώκει η Ρωσία.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται την Τρίτη στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, μετά της δηλώσεις ενός Ρώσου υπουργού, ότι η χώρα του κι ο ΟΠΕΚ είναι ενδεχόμενο να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να βελτιώσουν την θέση τους στην διεθνή αγορά.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 71 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 18 σεντς ή 0,25% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν πτώση κατά 0,13% στα 63,32 δολάρια το βαρέλι.

«Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή και θα μπορούσαμε να δούμε να τις εγκαταλείπει και επίσημα τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της OANDA.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστής ως ΟΠΕΚ+, θα συνεδριάσει τον Ιούνιο για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τις περικοπές στον εφοδιασμό οι οποίες φθάνουν στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Από την άλλη, η παραγωγή πετρελαίου από σχιστολιθικό πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησε στη συγκράτηση των τιμών αναφοράς του αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider