Πετρέλαιο: Υψηλότερες τιμές αναμένουν οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υψηλότερες τιμές αναμένουν οι τράπεζες
Oι τράπεζες αύξησαν τις προβλέψεις τους για την τιμή του αργού.

Υψηλότερες τιμές για το πετρέλαιο αναμένουν οι τράπεζες το 2019 λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και της πολιτικής περικοπής της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες αύξησαν τις προβλέψεις τους για την τιμή του αργού πετρελαίου Brent, το παγκόσμιο δείκτη αναφοράς πετρελαίου, το 2019, καθώς η αγορά εξακολουθεί να υποστηρίζεται από περικοπές παραγωγής υπό την ηγεσία του ΟΠΕΚ ενώ οι αμερικανικές κυρώσεις και οι εντάσεις στη Βενεζουέλα αλλά και τη Μέση ανατολή δημιουργούν προβληματισμό για την επάρκεια προμήθειας.

Το αργό αναμένεται να φθάσει κατά μέσο όρο πάνω από 68 δολάρια το βαρέλι αυτό το έτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση των 12 επενδυτικών τραπεζών που διενήργησε η «The Wall Street Journal» το Μάρτιο, σε σύγκριση με πρόβλεψη 67 δολαρίων το βαρέλι τον Φεβρουάριο.

Η ανοδική πορεία αποτυπώνεται το τελευταίο διάσημα και στις αγορές. Την Τρίτη, στις 11.19 ώρα Ελλάδος, η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφεται στα 69,08 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 0,10% και η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 61,69 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider