Πετρέλαιο: Νέο ανοδικό ράλι αναμένει η αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Νέο ανοδικό ράλι αναμένει η αγορά
Στα 74 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο η αγορά.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή λαμβάνοντας υποστήριξη από την μείωση της παραγωγής των κρατών του ΟΠΕΚ + , ο οποίος εξακολουθεί να αγνοεί τις εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για αύξηση των αποθεμάτων.

«Οι περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+ ήταν ο κύριος λόγος για τη δραματική ανάκαμψη από την πτώση των τιμών κατά 38% που παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της Saxo Bank.

Όμως το ανοδικό ράλι ίσως να μην τελειώνει εδώ. Η Barclays Bank δήλωσε ότι οι τιμές πετρελαίου «κινδυνεύουν να κινηθούν ακόμη υψηλότερα στο δεύτερο τρίμηνο και κατά μέσο όρο στα 73 δολάρια το βαρέλι».

Ακόμη, η Bank of America δήλωσε ότι αναμένεται να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα οι τιμές του πετρελαίου, με μπρεντ να υπολογίζεται ότι θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 74 δολάρια το βαρέλι κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, προς την κατεύθυνση του 2020, η τράπεζα προειδοποίησε για ύφεση.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του προγραμματίζονται να συναντηθούν τον Ιούνιο για να θέσουν πολιτική, αλλά εμφανίζονται ορισμένες ρωγμές στην ένωση.

Ο ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία τάσσεται υπέρ περικοπών για ολόκληρο το έτος, ενώ η Ρωσία, η οποία εντάχθηκε στη συμφωνία απρόθυμα, θεωρείται λιγότερο πρόθυμη να περιορίσει την προσφορά μετά το Σεπτέμβριο.

Οι κυρώσεις των Η.Π.Α. για τα μέλη του ΟΠΕΚ Ιράν και Βενεζουέλα ωθούν επίσης ανοδικά τις τιμές.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13.30 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 1,42% στα 60,14 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 68,61 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 1,61%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider