Πετρέλαιο: Ο Τραμπ «φωνάζει» αλλά κανείς δεν ακούει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο Τραμπ «φωνάζει» αλλά κανείς δεν ακούει
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Τριτη.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για λήψη μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών, η αμερικανική πολιτική κάθε άλλο παρά πιέσεις ασκεί στις τιμές του πετρελαίου.

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά την Τρίτη με του Brent να καταγράφονται στα 64,95 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 20 σεντς ή 0,3% και τις τιμές του αμερικανικού αργού να σημειώνουν άνοδο 0,1% στα 55,54 δολάρια το βαρέλι.

Οι διεθνείς αναλυτές σημειώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου παγκοσμίως, ήθελαν να αντιμετωπίσουν ένα πρόσφατο ράλι των τιμών το οποίο τροφοδοτείται από την μείωση της παραγωγής που αποφάσισαν τ μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία. Από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου, οι τιμές του Brent σημείωσαν αύξηση 8,1%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία τουγια τις τιμές του πετρελαίου και επανέλαβε τις προηγούμενες εκκλήσεις της προς το καρτέλ να διατηρήσει σταθερές τις τιμές.

«Αυτή τη φορά η προειδοποίηση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς οι νομοθέτες των ΗΠΑ ανατρέπουν ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε τον οργανισμό υποκείμενο σε αντιμονοπωλιακούς νόμους στις Η.Π.Α.», ανέφερε η ANZ Bank σε σχετικό σημείωμα.

Οι αναλυτές ανέφεραν επίσης ότι ενώ το Tραμπ προσπαθεί να μειώσει τις τιμές, οι κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας συνέβαλαν στα πρόσφατα κέρδη που καταγράφει ο «μαύρος χρυσός».

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider