Η εκεχειρία ΗΠΑ-Κίνας δίνει ώθηση στο πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εκεχειρία ΗΠΑ-Κίνας δίνει ώθηση στο πετρέλαιο
Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν και οι περικοπές που αποφάσισε ο ΟΠΕΚ.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη λαμβάνοντας ώθηση από την απορρόφηση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις ενδείξεις ότι η Κίνα αρχίζει να εφαρμόζει την εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Έτσι, την Πέμπτη, τιμή του brent διαμορφώνεται στα 60,47 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,5% από το τελευταίο κλείσιμο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 51,35 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,4%.

Οι περικοπές στην παραγωγή που αποφάσισαν και τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα κρατούν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με ό,τι ίσχυε τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη, αν και ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι η συνολική του παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε ελαφρώς το Νοέμβριο, η παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία σημείωσε άνοδο σε υψηλά επίπεδα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι προβλέψεις αποδεικνύονται πρόκληση για τους αναλυτές.

«Εάν λάβουμε υπ' όψιν τον περιορισμό του κινδύνου για παγκόσμια ύφεση, τότε θα μπορεί να γίνει αντιληπτή μια αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με την απορρόφηση της προσφοράς», δήλωσε ο Hue Frame, επικεφαλής της Frame Funds στο Σίδνεϊ.

«Υπάρχουν τόσοι παράγοντες οι οποίοι πρέπει να συνυπολογιστούν αυτή τη στιγμή που είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε μια ακριβή πρόβλεψη», πρόσθεσε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider