Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται αν και σε ολοένα και πιο στενές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Το Beige Book της Fed περιείχε στοιχεία που συνηγορούν στο γεγονός ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, αν και τα αποθέματα εξειδικευμένου εργατικού αρχίσουν να παρουσιάζουν ελλείψεις και το κόστος των πρώτων υλών ανεβαίνει.

Ο  Dow Jones διαμορφώθηκε στις 25.199 μονάδες (+0,32%) στην Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί από το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.815 μονάδες (+0,22%) με τους κλάδους των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας να ξεχωρίζουν. Πτώση είχε ο κλάδος της λιανικής.

Ο Nasdaq τερμάτισε στις 7.854 μονάδες (-0,01%) απέχοντας πολύ λίγο από ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, εν των νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων που ήταν εν γένει ικανοποιητικά.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,80% στις 12.762,47 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,46% στις 5.447,44 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 7.676,75 μονάδες. 

Ανοδο για δεύτερη ημέρα σημείωσε η τιμή του πετρελαίου: Το αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 1% στα 68,76 δολάρια το βαρέλι στην αγορά Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.