Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι ευρωαγορές σήμερα, με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, να λειτουργούν υποστηρικτικά για δεύτερη μέρα.

Ο κ. Draghi λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από ό, τι τον περασμένο Ιούνιο αναγνωρίζοντας πως η ελληνική κυβερνητική έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά στη δημοσιονομική μεταρρύθμιση.

Αναλυτικότερα αυτή την ώρα στα Ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 ενισχύεται κατά 1,71% στις 5.872,69 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,88% στις 9.754,21 μονάδες. Ισχυρή άνοδο, 2,44%, καταγράφει αυτή την ώρα και ο γαλλικός CAC40 ο οποίος κινείται στις 4.310,67 μονάδες

Την αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύει και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, όπου μετά από αρκετές ημέρες, ανέκτησαν το ψυχολογικό όριο των 30 δολαρίων. Ειδικότερα, τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 4,30% στα 0,8 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 4,79% στα 30,65 δολάρια.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Total και Shell ενισχύονται κατά 4% και 3% αντίστοιχα, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του πετρελαίου. Αντίθετα, πτώση 2% σημειώνει η Philips, μετά την αποτυχία πώλησης της Lumileds.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.