Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, στον απόηχο της Fed να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Ανοδικά και σε νέο ιστορικό ρεκόρ τερμάτισε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, με τους Nasdaq και S&P 500 να τερματίζουν «στο κόκκινο».

Eιδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,22% για να κλείσει στις 21.374 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,41% στις 6.194 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε μικρή πτώση 0,10% για να τερματίσει στις 2.437 μονάδες.

Στο μεταξύ, σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου, στο εύρος 1-1,25%, προχώρησε νωρίτερα η Fed. Ταυτόχρονα δηλώνει πιστή στις δεσμεύσεις της για έναν ακόμη γύρο αυξήσεων των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, 2017.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεσμεύεται επίσης πως θα ξεκινήσει από φέτος την προσπάθεια για σταδιακή συρρίκνωση του ισολογισμού της, ο οποίος έχει αγγίζει τα 4,5 τρισ. δολάρια.

Η Fed προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το τρέχον έτος, στο 1,6%, από 1,9% προηγουμένως. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, προβλέπει διαμόρφωσή της στο 4,3% στα τέλη του 2017, έναντι πρότερης πρόβλεψης για μείωσή της στο επίπεδο του 4,5%.

Οι αξιωματούχοι της Fed ψήφισαν για αύξηση επιτοκίων με 8 ψήφους υπέρ, έναντι μιας ψήφου κατά, αφού ο Neel Kashkari τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων σε αμετάβλητα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.