Με κέρδη άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με το επενδυτικό ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλες ανεξαιρέτως τις κεφαλαιοποιήσεις.

Η πρώτη εικόνα δίνει την εντύπωση πως το ΧΑΑ έχει εξέλθει της ταλαιπωρίας που προκάλεσαν οι αλλαγές σταθμίσεων, ενώ θετικά στην επενδυτική ψυχολογία επιδρά και η διαφαινόμενη συμφωνία θεσμών – κυβέρνησης για τα δεύτερα προαπαιτούμενα.

Τόσο η χθεσινή όσο και η σημερινή συνεδρίαση δικαιώνουν όσους εκτιμούσαν πως η επαναφορά των τραπεζικών τίτλων θα οδηγούσε σε σημαντική ενίσχυση των συναλλαγών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 585,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,63%. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 11 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,47 εκατ. ευρώ.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει κέρδη 2,31%. Άνοδο 11,96% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής, κατά 4,39% ενισχύεται η Alpha Bank και κατά 1,52% η Eurobank. Πτώση σημειώνει μόνον η μετοχή της Πειραιώς (-5,29%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,40%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+2,76%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,66%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: