Wall Street: Κέρδη για τις περισσότερες μετοχές αλλά με «φρένο» από τις δηλώσεις αξιωματούχου της Fed

Θετικό πρόσημο διατήρησαν μέχρι τέλους οι περισσότερες μετοχές της Wall Street, με τον Dow Jones να πετυχαίνει την πέμπτη διαδοχική ημέρα ανόδου και τον S&P 500 να σημειώνει την καλύτερη επίδοση τεσσάρων ημερών από τον Νοέμβριο.

Στο ταμπλό, ο Dow έκλεισε με οριακή άνοδο, κοντά στις 38.884 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1%, στις 5.187 μονάδες. Ο Nasdaq έχασε 0,1%, στις 16.332 μονάδες.

Οι μετοχές πάτησαν λίγο «φρένο» τις απογευματινές ώρες μετά την ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων οι οποίες αντέδρασαν στις δηλώσεις του Προέδρου της Fed της Μινεάπολη, Neel Kashkari. Ο αξιωματούχος δεν απέκλεισε την πιθανότητα η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας να είναι μια αύξηση των επιτοκίων.

Χθες ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν ανέφερε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες, καθώς τα υψηλά επιτόκια ενισχύουν τις προσπάθειες επαναφοράς του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του, τονίζοντας παράλληλα πως οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής έχουν την πολυτέλεια να είναι υπομονετικοί καθώς περιμένουν μείωση του πληθωρισμού στο 2%

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο χρήσης η Disney, καθώς κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές από το streaming. Παρολ΄αυτά η μετοχή της υποχώρησε περίπου 10%, συγκρατώντας τα κέρδη του Dow Jones.

Η μετοχή της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir έκανε βουτιά 15%, μετά το πιο αδύναμο του αναμενόμενου guidance. 

Στα deals, η Microsoft υπέγραψε συμφωνία για την οριστική αφαίρεση 3,3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα με τη σουηδική ενεργειακή εταιρεία Stockholm Exergi, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Άλμα 15% για τη μετοχή της Peloton μετά από δημοσίευμα του CNBC που θέλει έναν αριθμό εταιρειών private equity να εξετάζουν την εξαγορά της εταιρείας fitness.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: