Αγορές | Commodities

Χρυσός: Επανήλθε στην ισορροπία μετά την υποχώρηση του δολαρίου

Κώστας Αποστολόπουλος

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τρίτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς η απότομη ανάκαμψη του δολαρίου εξαντλήθηκε, ενώ οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 30 σεντς ή 0,02%, για να διαμορφωθεί στα 1.739,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex.
Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 18 σεντς ή 0,9%, κλείνοντας στα 21,05 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς το δολάριο αναπήδησε απότομα. Τη Τρίτη, ωστόσο, υποχώρησε 0,6% στο 107,20 μετά από άλμα σχεδόν 1% τη Δευτέρα.

Ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί να είναι βάρος για τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στη μονάδα, καθιστώντας τα πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

«Μολονότι η τελευταία μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έχει αμβλύνει τους φόβους για αχαλίνωτο πληθωρισμό και συνεπώς ολοένα πιο έντονες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ακόμα σαφές ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. Σε τελική ανάλυση, ο πληθωρισμός στο 7,7% απέχει ακόμη πολύ από τον στόχο του 2%», έγραψαν αναλυτές της Commerzbank, σύμφωνα και με το Marketwatch.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: