Wall Street: Το ράλι της Walmart έδωσε το στίγμα - «Έπιασε» τις 34.000 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν την Τρίτη στην αμερικανική αγορά, με τον κολοσσό του λιανεμπορίου Walmart να ξεχωρίζει στο ταμπλό της συνεδρίασης με κέρδη άνω του 5%, καθώς νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο β' τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 34.151 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,71% ή 239 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.305 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,19%. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο των δύο δεικτών από τις αρχές Μαΐου.

Στον αντίποδα, απώλειες σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με πτώση 0,19% στις 13.102 μονάδες.

Στο ταμπλό, εκτός από ράλι της Walmart, ισχυρά κέρδη της τάξης του 5% σημείωσε η μετοχή της Home Depot, καθώς η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων κατά το υπόλοιπο του 2022. 

Σε θετικό έδαφος συμπαρασύρθηκαν και οι τίτλοι των ανταγωνιστριών Target, Best Buy και Bath & Body Works.

Μάκρο

Απρόσμενη συρρίκνωση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, μειωμένες κατά 9,6% (1,44 εκατ. κατοικίες) έναντι μηνιαίας ανόδου 2,4% τον Ιούνιο (1,59 εκατ. κατοικίες), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2,1% (1,52 εκατ. κατοικίες).

Εξάλλου, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν 1,3% τον Ιούλιο έναντι αύξηση 0,1% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 3,3%.

Προς τα πάνω κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, καθώς αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,6% έναντι συρρίκνωσης 0,2% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: