Αγορές

Ο «ταύρος» της JP Morgan προτείνει τώρα κατοχύρωση κερδών στις μετοχές

Newsroom

 Ο Marko Kolanovic, ένας σταθερός «ταύρος» στις αμερικανικές μετοχές κατά τη διάρκεια του φετινού sell-off, υποχωρεί από τα επίπεδα αισιοδοξίας του μετά την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς.

Ο κορυφαίος στρατηγός αναλυτής της JPMorgan Chase & Co. ανέφερε ότι οι επενδυτές που ακολούθησαν την πρόσφατη θέση και συμβουλή της ομάδας του για αύξηση των θέσεων στις μετοχές θα πρέπει πλέον να αποκομίσουν μέρος των κερδών τους και να μεταφέρουν κάποια κεφάλαια στα κρατικά ομόλογα δεδομένου του μεγάλου sell off σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

«Οι αγορές έχουν ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους στις αρχές Μαρτίου και επομένως δεν φαίνονται πλέον υπερπουλημένες, ενώ οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι γύρω από τη γεωπολιτική, τη σύσφιξη των πολιτικών και την ανάπτυξη», έγραψε ο Kolanovic σε σημείωμα του. «Ως εκ τούτου, αποκομίζουμε κέρδη από την τακτική αύξηση της OW θέσης στις αγορές μετοχών που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα».

Αυτό αποτελεί μια αλλαγή του τόνου για τον στρατηγικό αναλυτή, ο οποίος αποκλίνει σταθερά από τις «αρκούδες» της Wall Street, όπως ο Mike Wilson της Morgan Stanley, παροτρύνοντας τους επενδυτές να αγοράσουν την πτώση των μετοχών (buy the dip). Τη Δευτέρα, ο Wilson είπε ότι τόσο οι αγορές ομολόγων όσο και ο S&P 500 είναι πολύ αισιόδοξοι σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές.

Ωστόσο, παρά τις τελευταίες αναθεωρήσεις, ο Kolanovic συνεχίζει να συνιστά τη διατήρηση περισσότερων μετοχών και λιγότερων ομολόγων από ό,τι προτείνουν οι δείκτες αναφοράς για να επωφεληθούν από τη διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Στις αγορές μετοχών, ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan συμβούλεψε τους επενδυτές να στραφούν περισσότερο προς τις αναδυόμενες αγορές, καθώς η Fed γίνεται πιο επιθετική στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναμένεται να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική ήδη από αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: