Ανεβάζει ρυθμούς μετά τη Fitch το Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 950 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει ρυθμούς μετά τη Fitch το Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 950 μονάδες
«Μαξιλάρι» πάνω από τις 950 μονάδες διαμορφώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα.

Τελευταία ενημέρωση 12:50

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, υπεραποδίδοντας συγκριτικά με την πορεία των ευρωπαϊκών και εν μέσω της σημερινής «απουσίας» της Wall Street.

Όπως είχε αναλύσει το insider.gr χρηματιστηριακά, τα νέα δεδομένα από τη Fitch περνούν και ερμηνεύονται σήμερα, καθώς η «αντίδραση ελατηρίου» και η ετεροχρονισμένη αφύπνιση που υπήρξε από τις αρχές του τρέχοντος έτους δεν προεξοφλούσε και δεν οφείλονταν στο «play» μιας πιθανής αναβάθμισης από την πρώτη αξιολόγηση για το νέο έτος, φανερώνοντας ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον στη βάση i) των υψηλών discount του τραπεζικού κλάδου αλλά και άλλων σε σύγκριση με τους ευρωπαϊκούς που ανέβασαν ένταση συμπαρασύροντας και τους εγχώριους τίτλους, ii) στην «αναθέρμανση» του ενδιαφέροντος με φόντο τις εισροές από το Ταμείο Ανάκαμψης, iii) στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου μέρους άντλησης κεφαλαίων μέσω ΑΜΚ και ομολογιακών εκδόσεων το 2021 ξεδιαλύνοντας έτσι το τοπίο, και iv) στις ολοένα και ισχυρότερες προοπτικές που ανοίγονται για το εγχώριο real estate.

Επιπλέον στο τεχνικό σκέλος, η σταθεροποίηση και το τρίτο κλείσιμο στην περιοχή των 950 μονάδων και άνω διατηρεί το «story» των 1.000 και των 1.150 μονάδων και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα με βάση την ισχυρή εικόνα που αρχίζει να παρουσιάζει πλέον η αγορά (αυξημένοι τζίροι) και τους καταλύτες που αρχίζουν να λειτουργούν και να επιδρούν σε αυτή. Στηρίξεις εντοπίζονται στις 934 και 900, με τους δύο ΚΜΟ 200 στις 895 και 875 μονάδες. Επιπλέον, στο ημερήσιο chart ο τεχνικός ταλαντωτής σχετικής ισχύος (RSI) έδωσε την Πέμπτη ένα σήμα διόρθωσης έχοντας εισέλθει σε υπεραγορασμένη ζώνη και υπό το δέλεαρ του profit taking καθώς αρκετοί τίτλοι αναρριχήθηκαν σε πολυετή υψηλά. Ωστόσο, έστω και αυτό το ήπιο pullback με διαφοροποίηση ανάμεσα σε τίτλους, διαμόρφωσε ενδιαφέροντα σημεία εισόδου από χαρτοφυλάκια που έχασαν την πρώτη φάση του «ράλι» και βλέποντας περισσότερο σε ένα μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα με συνέχεια στο stock picking.

Έτσι, τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,94% στις 958,36 μονάδες και με τον τζίρο στα 16,49 εκατ. ευρώ. Άνοδο 1,10% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.317 μονάδες με τον τραπεζικό να υπεραποδίδει εκ νέου με κέρδη 1,71% στις 674,58 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Εθνική σημειώνει άνοδο 1,78% στις 3,204 ευρώ, έχοντας διορθώσει εντονότερα την Παρασκευή, με τη Eurobank στο 1,10% και τα 1,011 ευρώ, ενώ και οι δύο είχαν δημιουργήσει σημεία εισόδου. Κέρδη 1,76% σημειώνει η Πειραιώς στα 1,423 ευρώ με την Alpha Bank στο 2,16% και τα 1,278 ευρώ.

Θετικά κινείται και ο ΟΠΑΠ με κέρδη 1,6% στα 13,33 ευρώ, ενώ γκάζι πατά και η Μυτιληναίος όπως και οι Aegean, Viohalco, ΕΥΔΑΠ. Διορθωτικές κινήσεις στη μετοχή της Titan, ενώ αδυναμία κίνησης φανερώνει η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Κέρδη 1,42% για τη μετοχή της Coca Cola σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 32 ευρώ και βλέποντας πλέον τα 33 ευρώ.

Στα mid caps ραλι σημειώνει η μετοχή της ΑΒΑΞ με κέρδη 3,81% στα 1,09 ευρώ, με την Autohellas και την Τεχνική Ολυμπιακή να ακολουθούν.

Κέρδη άνω του 1% για τις Intracom, Παπουτσάνης, Κρι Κρι, Reds, Ικτίνος και Fourlis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider