Wall Street: «Έσπασε» το αρνητικό σερί - Ράλι 2,4% για τον Nasdaq

Newsroom

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανικοί αγορά, με τους επενδυτές να γυρνούν τον διακόπτη και να βάζουν -προς ώρας- στην άκρη τις ανησυχίες αναφορικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έκλεισε με σημαντικά κέρδη 560 μονάδων ή 1,61% και διαμορφώθηκε στις 35.492 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.649 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,78%.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 2,4% στις 15.341 μονάδες, την στιγμή που ο δείκτης VIX έκλεισε στις 21 μονάδες με πτώση 8%, ενδεικτικό της αποκλιμάκωσης της μεταβλητότητας στην αγορά.

Στο ταμπλό, «άλμα» κατέγραψαν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιρειών με την Delta να ενισχύεται κατά 6,2%, την United Airlines κατά 7%, ενώ η ταξιδιωτική Carnival Corp. σημείωσε κέρδη 9%. Από κοντά και οι εταιρείες παιγνίων Caesars Entertainment και Las Vegas Sands, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 8,4% και 8% αντίστοιχα, ενώ ο τίτλος της Boeing κατέγραψε κέρδη 5%.

Κέρδη άνω του 8% σημείωσε και η μετοχή της Micron, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου κατέγραψαν μικρότερα κέρδη. Η AMD ενισχύθηκε κατά 1,8% και η NXP κατά 1,7%.

Μάκρο

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 8,3% στα 214,8 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου. Είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2006. Το εμπορικό χάσμα έχει διευρυνθεί για επτά συνεχόμενα τρίμηνα.

Η διεύρυνση του ελλείμματος αντανακλά το μειωμένο πλεόνασμα στις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από τον κορονοϊό. Το έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε επίσης το γ’ τρίμηνο.

Το έλλειμμα διευρύνθηκε καθώς η ισχυρή εγχώρια ζήτηση των ΗΠΑ για αγαθά συνεχίζει να υπερβαίνει την κατανάλωση από το εξωτερικό.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποδηλώνει εάν μια χώρα είναι καθαρός δανειστής ή οφειλέτης. Το κενό του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αντιπροσώπευε το 3,7% του ΑΕΠ το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 3,5% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: