Αγορές | Commodities

Απώλειες και στα συμβόλαια πετρελαίου - Πανικός στις διεθνείς αγορές

Newsroom

Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι κλυδωνισμοί που προκαλούνται λόγω του σκηνικού κατάρρευσης της Evergrande περνάνε σε όλο το εύρος των αγορών παγκοσμίως, τη στιγμή που ενισχύεται το δολάριο.

«Οι αγορές πετρελαίου υποχώρησαν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διορθώσεων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν... να αποφύγουν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Manish Raj, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Velandera Energy Partners.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση μετά από την αύξηση των εξεδρών στις ΗΠΑ και την άνοδο που σημειώνει το δολάριο, εκτιμά ο Edward Moya αναλυτής στην OANDA.

«Το αργό WTI ενδέχεται να σταθεροποιηθεί τις επόμενες συνεδριάσεις έως ότου η τροχιά του δολαρίου γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη», σημειώνει. Ένα ισχυρότερο νόμισμα καθιστά το πετρέλαιο ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, περιορίζοντας τη ζήτηση.

Έτσι, το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 1,68 δολάρια ή 2,3%, φτάνοντας στα 70,29 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Νοέμβριο, το πιο ενεργές διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο, έχασε επίσης 1,68 δολάρια, ή 2,3%, στα 70,14 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα διόρθωση καταγράφηκε και στο συμβόλαιο του Brent παράδοσης Νοεμβρίου που υποχώρησε κατά 1,81% στα 73,98 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις διεθνείς αγορές έχει προκληθεί πανικός ενώ ξεδιπλώνεται ένα άγριο sell off με τον Dow Jones να υποχωρεί πάνω από 800 μονάδες και τον S&P 500 κατά 2,46%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: