«Έσπασε» το αρνητικό σερί 5 συνεδριάσεων ο Dow Jones

Newsroom

Με άνοδο 260 μονάδων τερμάτισε το πτωτικό σερί πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων ο Dow Jones τη Δευτέρα, με τους αγοραστές να επιστρέφουν μετά από ένα ήπιο pullback.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,76% στις 34.869 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4.468 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στις 15.105 μονάδες.

Ωστόσο οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κίνδυνος μετάλλαξης και ο πιο σταθερός πληθωρισμό μαζί με άλλες αβεβαιότητες που αμφισβητούν την πορεία της σημερινής ανάκαμψης παραμένουν, ανέφερε ο John Stoltzfus της Opennheimer σε εσωτερικό σημείωμα του τη Δευτέρα.

Επιπλέον, οι επενδυτές παρέμειναν στα μάκρο στοιχεία της Παρασκευής, όπου οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο σημείο τον Αύγουστο, με τον ρυθμό του πληθωρισμού των τιμών χονδρικής τους τελευταίους 12 μήνες να καταγράφει άνοδο 8,3%. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, την στιγμή που οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,6%.

Πέραν τούτου, οι επενδυτές στρέφονται και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αύριο με τους αναλυτές να βλέπουν σημαντική αύξηση του δείκτη τιμών που θα ξεπερνά το 5% σε ετήσια βάση για το μήνα Αύγουστο.

Παράλληλα, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την αύξηση του ανώτατου ορίου εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ από το 21% στο 26,5% ύστερα από σχετική πρόταση των Δημοκρατικών, οι οποίοι και διατηρούν την πλειοψηφία στο Σώμα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Δημοκρατικών, η αύξηση του εταιρικού φόρου θα συμβάλλει στην χρηματοδότηση του σχεδίου Μπάιντεν για την ανοικοδόμηση της οικονομίας των ΗΠΑ συνολικού ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Δημοκρατικός επικεφαλής της επιτροπής Ρίτσαρντ Νιλ θα προσπαθήσει να κερδίσει την έγκριση του Σώματος για την αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 18% για ετήσια εισοδήματα ως τις 400.000 δολάρια, στο 21% για ετήσια εισοδήματα ως 5 εκατ. δολάρια και στο 26,5% για εισοδήματα που ξεπερνούν τα 5 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: