Αγορές | Αναλύσεις

BofA: Υψηλά περιθώρια ανόδου και σύσταση «buy» για τη Motor Oil - Τι βλέπει για το έτος

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Motor Oil για τη φετινή χρονιά, προέβη η Bank of America διατηρώντας τη σύσταση «buy» για τη μετοχή και θέτοντας τιμή στόχο στα 16 ευρώ (upside 18%).

Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, η τιμή των 16 ευρώ προκύπτει με συντελεστή απόδοσης κεφαλαίου (WACC) 8,7%, μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, και εκτιμώμενο δείκτης P/E (τιμή προς κέρδη) για το 2021 στο 8x, και EV / EBITDA (αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη) για το 2021 στο 4,5x.

Σύμφωνα με τη BofA, oι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητική αναθεώρηση με βάση την τιμή στόχο είναι: (1) η επιδείνωση του περιθωρίου, (2) ένα ισχυρότερο ευρώ έναντι του δολαρίου, 3) το country risk της Ελλάδας, 4) η σημαντική αλλαγή στο κανονιστικό περιβάλλον, και 5) οι περαιτέρω μη βασικές εξαγορές και οι ταμειακές εκροές.

Από την άλλη, οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε θετική αναθεώρηση της τιμής στόχου είναι: (1) η βελτίωση της εγχώριας ζήτησης πετρελαϊκών προϊόντων, 2) οι αγορές πετρελαίου από το Ιράν με υψηλό discount, 3) η περαιτέρω διεύρυνση των spreads μεταξύ των ελαφριών (βενζίνη, ντίζελ) - βαρέων (αργό) προϊόντων πετρελαίου, 4) πώληση των εξαγορών των media.

Ως προς το σκέλος των οικονομικών μεγεθών της εισηγμένης για το έτος, η BofA, αναθεωρεί επί τα χείρω τα EBITDA κατά 9,8%, στα 385 εκατ. ευρώ, από 426 εκατ. ευρώ που εκτιμούσε προηγουμένως, αλλά και των EPS κατά 3,3% στα 1,7 ευρώ από 1,8 ευρώ. Ωστόσο ο οίκος αναμένει υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών το έτος στο 8,2% από 4,3% με αμετάβλητη τη μερισματική απόδοση στο 5,9%.

Επιπλέον, για το Q2, η BofA αναμένει δημ. EBITDA της τάξεως των 129 εκατ. ευρώ, με καθαρά κέρδη που θα προσεγγίσουν τα 55 εκατ. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Ανδρ. Βελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: