Αγορές | Commodities

Πετρέλαιο: Κλείσιμο με κέρδη - Άνοδος 0,4% για το Brent

Newsroom

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας με θετικό πρόσημο. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το Brent ανέκαμψε δυναμικά από την σημαντική πτώση της Δευτέρας. 

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό WTI διαπραγματεύεται στα 72,07 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας μικρή άνοδο κατά 16 σεντς ή 0,2% και το Brent σημείωσε άνοδο 31 σεντς ή 0,4% στα 74.10 δολάρια το βαρέλι, μετά από άλμα 2,2% την Πέμπτη. 

Μέλη του ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν αυτήν την εβδομάδα για μια συμφωνία για την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο για τη συγκράτηση των τιμών και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

Όμως, καθώς η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει την προσφορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Morgan Stanley προβλέπει ότι το Brent θα διαπραγματευτεί στα 70 δολάρια ανά βαρέλι για το υπόλοιπο του 2021.

Οι αναλυτές της Barclays αναμένουν επίσης μια ταχύτερη από το αναμενόμενο απορρόφηση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου σε επίπεδα πριν από την πανδημία, ωθώντας την τράπεζα να αυξήσει την πρόβλεψη της τιμής του πετρελαίου το 2021 κατά 3 δολάρια στα 5 δολάρια με προβλεπόμενη τιμή τα  69 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: