Ισχυρή πρεμιέρα στον Ιούλιο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom

Ποδαρικό στον Ιούλιο με σημαντική άνοδο σημειώνουν τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να θέλουν να ανακάμψουν μετά από τις ισχυρές χθεσινές απώλειες και καθώς η προσοχή των αγορών στρέφεται και πάλι στις ΗΠΑ.

Βασικό θέμα προσοχής για τα διεθνή χρηματιστήρια είναι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα και αύριο για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία θα δείξουν σημάδια για το μέγεθος της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Crash test για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πορεία της οικονομίας είναι και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του έτους, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα και οι οποίες θα ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν τα στοιχεία της Markit, που έδειξαν πως ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό για τον Ιούνιο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει 0,79% στις 456.62 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται 0,87% στις 4.098 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,84% στις 7.096 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται 0,72% στις 15.644 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει κέρδη 0,91% στις 6.567 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,20% στις 25.293 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά 1,11% στις 8.919 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας,  οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Ιούνιο σε ετήσιο βαθμό έπεσαν κατά -2,4% έναντι πτώσης -5,1% τον Μάιο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο -1%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 4,2% από  πτώση -6,8% τον Απρίλιο και ενώ οι α

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.