Κέρδη στις ευρωαγορές, μετά τις σημαντικές απώλειες - Η προσοχή στην BoE

Newsroom

Ανοδικά κινούνται για την προτελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν χθες.

Το «μενού» για τους επενδυτές σήμερα έχει και πάλι ψηλά τις κεντρικές τράπεζες, με την τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της και τις προβλέψεις για την πορεία του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια εμφάνισαν εικόνα μικρών διακυμάνσεων, ακολουθώντας τις οριακές μεταβολές που σημειώθηκαν χθες στην Wall Street.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,85% στις 456.95 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανεβαίνει 0,65% στις 4.102 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιείται 0,52% στις 7.111 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,78% στις 15.576 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει άνοδο 1,21% στις 6.629 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 1,23% στις 25.385 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά 0,68% στις 9.014 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, το ΑΕΠ της Ισπανίας υποχώρησε κατά 0,4% για το α' τρίμηνο του 2021 σε τριμηναίο επίπεδο και κατά 4,2% σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τα στοιχεία να κινούνται οριακά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Εξάλλου, αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο κλάδο της μεταποίησης στη Γαλλία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 107 μονάδες, όπως και τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στις 108 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο σύνολο των κλάδων της γαλλικής οικονομίας  ενισχύθηκε στις 113 μονάδες από 108 μονάδες τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 110 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.