Αγορές | Commodities

Ισχυρή άνοδος για την τιμή του πετρελαίου - Σε νέο υψηλό

Newsroom

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν για ακόμη μια ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, σε νέο υψηλό δυόμισι και άνω ετών. Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου του πετρελαίου έρχεται από τις προσδοκίες ότι τα αποθέματα βενζίνης θα μειωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, ενώ τα κέρδη ενισχύθηκαν έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε σε διυλιστήριο στο Ιράν

Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκαν 1,11 δολάρια ή 1,6% στα 68,83 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα συμβόλαια έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Εξάλλου, την Τρίτη, τα κράτη-μέλη του OPEC+ με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία δήλωσαν ότι ενώ η ζήτηση ανακάμπτει, εξακολουθούν να υπάρχει αβεβαιότητα, η οποία συνδέεται με την πανδημία κάτι που κατ’ επέκταση τους αποθαρρύνει από το να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή.

Πολλοί έμποροι λένε ότι η διάθεση εμβολίων και τα κυβερνητικά μέτρα τόνωσης αύξησαν τη ζήτηση για πετρέλαιο, αφήνοντας την αγορά σε ένα συνεχές έλλειμμα που βοήθησε στην αύξηση των τιμών του αργού κατά 35% από τα τέλη του περασμένου έτους. Τα απότομα κέρδη στις αγορές εμπορευμάτων έχουν προστεθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ανησυχία των επενδυτών για μια πιθανή ταχεία αύξηση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: