Αμερικανικό χρηματιστήριο: Θετικό ποδαρικό της Wall Street στον Ιούνιο

Newsroom

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησαν  την πρώτη μέτρα συνεδριάσεων του Ιουνίου οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές μπαίνουν με αυξημένες διαθέσεις για τοποθετήσεις στα ταμπλό μετά από τη χθεσινή αργία της Memorial Day στις ΗΠΑ.

Η Wall Street «πατά» στα κέρδη που σημειώνονται στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώνονται την Παρασκευή.

Οι επενδυτές αναμένουν τα μάκρο για επιβεβαίωση της ισχυρής ανάκαμψης του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ενώ φαίνεται πως οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία μπαίνουν στην άκρη για την αρχή του μήνα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,81% ή 279,49 μονάδες στις 34.808 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,58% ή 24,47 μονάδες στις 4.228 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,56% ή 77,45 μονάδες στις 13.825 μονάδες.

Σημειώνεται πως στο θετικό κλίμα συμβάλλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με τις νέες μολύνσεις από τη νόσο επί αμερικανικού εδάφους να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίων 11 μηνών.

Τα εν λόγω στοιχεία καθώς και η αύξηση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού «δείχνουν» σε μεγαλύτερο άνοιγμα εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων στη χώρα μέσα στις επόμενες εβδομάδας και μήνες, όπως και στην τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης των Αμερικανών πολιτών.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στις 62,1 μονάδες ανήλθε ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας της Markit στις ΗΠΑ για τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα τελικά στοιxεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 62,1 μονάδες έναντι  61,5 μονάδων στην αρχική μέτρηση και αντί 61,5 μονάδων που εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: