Κέρδισε 240 μονάδες ο Dow Jones στην πρώτη διαπραγμάτευση του Μαΐου

Newsroom

Ποδαρικό με «άλμα» έκανε ο Dow Jones στον Μάιο, κερδίζοντας περί τις 240 μονάδες ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τις 270, ενισχυμένος από την προσδοκία για μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη η οποία επιβεβαιώθηκε από οικονομικά στοιχεία μέσα στην ημέρα. Αντίθετα, παρά τα αρχικά κέρδη, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στο «κόκκινο».

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 238,58 μονάδων ή 0,70%, στις 34.113 μονάδες.
Ο ευρύς S&P 500 κέρδισε 0,31%, στις 4.194 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,48%, στις 13.895 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, ο δείκτης PMI του ISM για την μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ανήλθε στα 60,7 αντί για 65 που προβλεπόταν.

Τον Μάρτιο βρισκόταν στο 64,7. Ο δείκτης μετρά την μεταποιητική δραστηριότητα σε περισσότερες από 300 εταιρείες σε στοιχεία από το Ινστιτούτο για διαχείριση της προσφοράς (ISM).

Η μεταποιητική δραστηριότητα σύμφωνα με ΙΗS Markit, σκαρφάλωσε με ρυθμούς ρεκόρ για τον Απρίλιο. Ο δείκτης PMI της Markit ανήλθε στα 60,5 αντί για 59,1 τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της Berkshire Hathaway κέρδισαν 0,06% αφού ο Warren Buffet ανακοίνωσε μια αύξηση 20% στα λειτουργικά κέρδη και συνέχισε να εξαγοράζει πολλές από τις ίδιες της τις μετοχές. Ο Buffet επίσης, αποκάλυψε στο CNBC πως όταν ο ίδιος αποσυρθεί, ο αντιπρόεδρος Greg Abel θα τον διαδεχθεί. 

Οι μετοχές της Verizon κέρδισαν 0,09% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως ετοιμάζεται να πουλήσει το media group της στην εταιρεία Apollo Global Management για 5 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα. Η πώληση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποδεσμευτεί από την ιδιοκτησία στους πάλαι πότε γίγαντες του διαδικτύου, AOL και Yahoo.

H Verizon θα διατηρήσει ένα μερίδιο 10% στην εταιρεία η οποία θα μετονομαστεί απλά σε Yahoo.

Η εταιρεία θα λάβει 4,25 δισ. δολάρια από την πώληση συν το μερίδιο του 10% που θα διατηρήσει στην εταιρεία. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: