Ρεκόρ κλεισίματος για S&P, άλμα 1% για Nasdaq - Οι αγοραστές ξεπέρασαν το φόβητρο του πληθωρισμού

Newsroom

Το κλείσιμο της Τρίτης στην Wall Street επεφύλασσε μεικτά πρόσημα αλλά και ρεκόρ κλεισίματος για τον S&P 500, καθώς κι ένα άλμα για τον Nasdaq πλέον του 1%. Οι επενδυτές έδειξαν να προσπερνούν τους αρχικούς φόβους λόγω των στοιχείων για την άνοδο του πληθωρισμού, αν και οι εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολιασμών θέτουν ερωτηματικά στους πιο αισιόδοξους. 

Έτσι, ο Dow Jones υποχώρησε 0,20%, στις 33.677 μονάδες.
O S&P 500 κέρδισε 0,29%, στις 4.141 μονάδες.
O Nasdaq, ενισχύθηκε 1,05% ή 146 μονάδες, στις 13.996 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, τόσο σε μηναίο όσο και σε ετήσιο βαθμό, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% από 0,4% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,5%.
Σε ετήσιο επίπεδο ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 2,6% από 1,7% τον Μάρτιο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,5%.

Όσον αφορά στην είδηση της ημέρας σχετικά με την πανδημία, να σταματήσουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson ζήτησε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από τις αμερικανικές πολιτείες.
Συγκεκριμένα ο FDA κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση αφού έξι άτομα στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε 14,90 δολάρια ή 0,9%, κλείνοντας στα 1.747,60 δολάρια η ουγγιά, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες της Δευτέρας.

Το αμερικάνικο αργό για τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, έκλεισε με άνοδο 0,48 δολάρια ή 0,8%, στα 60,18 δολάρια το βαρέλι.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: