Ευρωπαϊκές αγορές: Επικρατεί αισιοδοξία στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Newsroom

Κέρδη καταγράφονται στη συνεδρίαση της Τρίτης στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να δείχνουν αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική πολιτικής της. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία καθώς και οι προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Οι βασικοί δείκτες στα ταμπλό: 

O Stoxx 600 ενισχύεται 0,56% στις 425.50 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE ισχυροποιείται 0,70% στις 6.797 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κερδίζει 0,72% στις 14.565 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC ενισχύεται 0,24% στις 6.050 μονάδες. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο γράφει άνοδο 0,65% στις 24.295 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα νέα για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, καθώς Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία έχουν ανακοινώσει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca. Υπενθυμίζεται πως το «στοπ» στο εμβόλιο της AstraZeneca στη Γερμανία ήρθε μετά από εισήγηση του ινστιτούτου Πολ Έρλιχ, που είναι ο αρμόδιος σύμβουλος του γερμανικού κράτους για ζητήματα εμβολιασμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο κατασκευαστής του εμβολίου εμφανίζονται καθησυχαστικοί, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια του εμβολίου, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει την εκ νέου αξιολόγηση του εμβολίου. 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Nokia θα προχωρήσει σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας προκειμένου να εξοικονομήσει 600 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά, η μετοχή της γερμανικής Volkswagen σημείωσε άνοδο 5,6% αφού η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι μειώσεις κόστους θα τη βοηθήσουν να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους τα επόμενα χρόνια, κατά 7 - 8%.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπαταριών Varta εκτινάχθηκε κατά 11%, μετά την ανακοίνωση της πως θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. 

Η μετοχή της Zalando σημείωσε άλμα 4,4% αφού η γερμανική εταιρία διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων προέβλεψε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς αύξηση εσόδων για το 2021. Η μετοχή της ανήλθε σε υψηλό τριών εβδομάδων και οδήγησε ανοδικά τον ευρύτερο δείκτη των μετοχών του λιανεμπορίου.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: