Βαριές απώλειες καταγράφει o Nikkei

Απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια πιάνοντας το νήμα από τις χθεσινές απώλειες που κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street

Δυσοίωνη ήταν η πρώτη εικόνα που ήρθε από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού καθώς το αμερικανικό ΑΕΠ «βυθίστηκε» 32,9% στο δεύτερο τρίμηνο. Σε σύγκριση την κρίση του 2008 που είχε καταγραφεί πτώση του ΑΕΠ κατά 8,4% στο δ' τρίμηνο της χρονιάς, παρατηρήθηκε τώρα μια «τρομακτική» ύφεση εξαιτίας του lockdown που εφαρμόστηκε, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Παράλληλα, αρνητικός πρωταγωνιστής των αγορών παραμένει ο Αμερικανός πρόεδρος που ζήτησε την Πέμπτη την αναβολή διεξαγωγής των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο, αλλά εξαιτίας της πανδημίας που «σαρώνει» κυρίως τις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε να πάνε πίσω, μέχρις ότου οι Αμερικανοί πολίτες νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες. 

Να αναφέρουμε πως αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές είναι ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προηγείται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο η «αιμορραγία» για την αμερικανική οικονομία δεν μένει εκεί καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου, «σπάζοντας ξανά το όριο του 1 εκατ. φτάνοντας στο 1,434 εκατ.

Ο δείκτης Nikkei καταγράφει πτώση 2,44% 540 μονάδων στις 21.788 μονάδες. Hang Seng και Shanghai καταγράφουν οριακές απώλειες. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.