Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Ράλι» αντίδρασης στη Wall Street

Σημαντική άνοδο άνω του 7% κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν μείωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές λαμβάνουν ενθαρρυντικά την εξέλιξη της πτώσης των θυμάτων από τον κορονοϊο στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσίευσαν οι αρχές των ΗΠΑ, την Κυριακή καταγράφηκαν 594 νεκροί από τον Covid-19, λιγότεροι από τους 630 το Σάββατο.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προσδοκίες στους επενδυτές πως σύντομα η πανδημία θα φτάσεις στο υψηλότερο σημείο της και αρχίσει να φθίνει.

Θερίζει τη Νέα Υόρκη ο Covid-19

Νέα παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό με τις 29 Απριλίου ανακοινωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Κουόμο είπε ότι αποφάσισε την παράταση των μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων και όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων στην Πολιτεία. «Η κάμψη της καμπύλης και η μείωση των μολύνσεων» οφείλεται στο γεγονός ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση «λειτουργεί και θα πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να χαλαρώσουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το ανώτατο πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων και τη μη τήρηση των αποστάσεων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 1000 δολάρια.

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη έχουν φτάσει τις 130.689 (από 122.031 χθες) και οι νεκροί ανέρχονται σε 4.758 (από 4.159). Το σύστημα υγείας βρίσκεται σήμερα «στη μέγιστη χωρητικότητά του» και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι μη βιώσιμη σε αυτόν τον ρυθμό, είπε ο Κουόμο. Ο κυβερνήτης σκοπεύει να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του ζητήσει να χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό νοσοκομειακό πλοίο USNS Comfort για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε 7,59% στις 22.649 μονάδες, κατά 7,03% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.663 μονάδες, ενώ κέρδη 7,33% κατέγραψε ο Nasdaq στις 7.913 μονάδες.

Σε ιστορικά υψηλά έφτασε ο χρυσός καθώς ενισχύθηκε 3,84% στα 1.709 δολάρια ανά ουγγιά.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: