Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά το σήμα της Fed

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα πως οι επενδυτές δεν αναμένουν μείωση των επιτοκίων ήρθε να προσγειώσει το κλίμα στη Wall Street την Πέμπτη

Η απότομη προσγείωση γύρω από τις προσδοκίες που είχε χτίσει η αγορά για νέα μείωση των επιτοκίων δημιουργεί πρόσθετο βάρος, με την εξέλιξη του κοροναϊού να επιβαρύνει συνεχώς το κλίμα. 

Συγκεκριμένα, τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, έφθασε, ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας.

Παράλληλα, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί ακόμα 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια. Ενώ, αν υπολογισθούν και οι αυτόνομες περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 74.185.

Την Πέμπτη λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,01%, στις 29.354 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,02% στις 3.385 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,01% στις 9.818 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: