Χρηματιστήριο: Άνοδος με πρωταγωνίστρια την Εθνική Τράπεζα

Με κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας ως πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος μετά τις ανακοινώσεις στο Λονδίνο για το τριετές στρατηγικό της σχέδιο.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 2,1120 ευρώ με άνοδο 3,48% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της Διοίκησης Μυλωνά που προβλέπει την εμπροσθοβαρή μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας με στόχο ο δείκτης NPE να μειωθεί στο 5% περίπου το 2022.

Ωστόσο, η Εθνική δεν μπόρεσε να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,4260 ευρώ με άνοδο 0,42%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,2210 ευρώ με απώλειες 0,16%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7120 ευρώ με απώλειες 0,42%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε  στις 726,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 65,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 58 μετοχές, πτωτικά 39 μετοχές και 37 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δεν έδειξε να ενδιαφέρει τους επενδυτές στο βαθμό που θα περίμενε κανείς. Το δεκαετές ομόλογο κατέγραψε απόδοση 3,4% και το πενταετές απόδοση 2,3%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως προϋπόθεση για την ανοδική κίνηση της αγοράς βραχυπρόθεσμα είναι η ανάκτηση των 740 μονάδων με αυξημένους τζίρους. Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η νευρικότητα και οι χαμηλοί τζίροι αναμένεται να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: