Εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη στη Wall Street

Συνεδρίαση ηψηλής μεταβλητότητας την Τρίτη στη Wall Street, καθώς τα αρχικά κέρδη χάθηκαν μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να «κλείσει» την κυβέρνηση εάν το Κογκρέσο δεν διασφαλίσει τα κονδύλια για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια στα σύνορα χωρίς το τείχος» δήλωσε ο Τραμπ στη συνάντηση που είχε με τον Τσακ Σούμερ και τη Νάνσι Πελόζι στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι θα ήταν «υπερήφανος» αν κατέβαζε τους διακόπτες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ασφάλεια των συνόρων.

«Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία», απάντησε η Πελόζι, η οποία θα αναλάβει τον Ιανουάριο την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων και υπενθύμισε τη θέση του κόμματός της: ούτε ένα δολάριο για το τείχος. Στη συνέχεια όμως ζήτησε να γίνουν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις.

Ο  Dow Jones έχασε 53,02 μονάδες (-0,22%) στις 24.370,24 μονάδες, ο S&P 500  υποχώρησε 0,04% στις 2.636,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πρόσθεσε 11,31 μονάδες (0,16%) στις 7.031,83 μονάδες.

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.